Wednesday, August 02, 2017

1043 : #MemuahRaya2017 at Wafa's crib! - Hari Last

Pagi tu lepas subuh, aku bobok balik macam biase wakakaka. Stendetlah aku bila tukau tempat tido, akan jadi susah nak tido. Biase lepas subuh tu insya Allah la bole. So.. sekian disclaimer yang tak perlu.

Menjelang pukul 9 gitu kot, kitorang bergerakhas ke Pasar (Pagi?) Batu Kikir. Best nau kata Wafa so jomlah kite! Oh btw pelan asal nak mandi kat Ulu Bendul telah diderhakai sebab tetibe sume tak koser sebab tido lambat kaaan malam tadi, penat weh.

batu kikir jambatan boooosi
gulai udanggggg sebelangooooo
   
nicelah pasau ia tak bucuk, ai like

beli tenusu kegemaran sis. ade beli apam balik tapi sebab rasa kapur dia menusuk jiwa so taknak snap. haha

nak pitam haku tengok. ajer giler murah ngkau!


kegemaran jua tapi sebab masa ni batuk lagi, tengok jelah dapat.

Shopping benda2 makan untuk sarap, skali la beli barang2 nak masak untuk lunch. Zona kan dah beli itik salai semalam, so kene le masak (mestilah bukan aku hahahahaha). Otw nak balik tu, lalu kat depan Teratak Za'ba ni so ape lagi para pelancong sekelian, marilah bergambau!


tatau lah kene bayau ke tak kalau nak masuk tu


para pelancong asing
Dah abes bergambau (kejap je pun hehe), teruslah shoot balik umah. Makan makan tak sempat nak snap. Aku makan kepala lemang sape beli eh.. Wafa ke Keri tah, itu je kot? Sambil makan sambil sembang. Lepas tu teruslah siap-siapkan barang nak masak. 

nampak tu aku pegang sayo punye le lembab - mengantok punye pasal. sampai dak Anne kene masuk campo, kot tak ntah pukul brape baru siap siang sayo tu hahaha

mat keri dengan petai beliau
Setel kejekan sayo, aku pun... masuk bilik untuk tido. Seriuslah ngantok. Ni kang nak drive lagi, silelah bagi can ehhhh hehehehehe sorry tuan umah.

Bangun bila dak Anne kejut, terus gi makan.

papehal amek gambau dulu

let's eat, hungry pipooool

aku makan itik salai masak lomak, sayo, telur dadar petai dgn tempe. ikan tu makan kat umah ehehehe 
Lepas makan, kemas2lah ape yang patut. Zona dah start basuh pinggan, aku perati jelah semorang buat ape entah tatau. Hihi

perati jelah dorang tapaukan makanan ni haaa


nutella pod! apsal makan satu je pun tatau. huhuhuhuhu sedap ni padahal
Wafa dapat pulut kuning pulak. untung laa!

Menjelang zohor, terus mandi (eh ye ke? tak ingat dah. ye kot). Pastu solat dan siap-siap. Jom balik gais!

mekasih Wafa, Iyan dan family atas kesudian menerima tetamu dan pelancong asing ini semua hehe. 
Terima kasih bebanyak! Nanti jumpe lagi ok! 

- Tamat - awkward tak? hahahahaha