Monday, October 02, 2017

1045 : #DoneMeratap

Dah bulan sepoloh! Alih2 je.

Banyak mende dalam klotak. Ekcely takde la banyak sangat setelah ape yang terjadi. Tinggal 2 bende je. Pastu tetibe rasa dah takde bende nak pikir. 

Sape kat sini penah kuarkan KWSP untuk setelkan hutang rumah? Mohon komen. 



5 comments:

Mya said...

pernah.
ada soalan nak tanya mohon pm

Masy said...

ok sis!

tiga lalat said...

dulu me kuarkan baki dlm akaun 2 je, tp skrg leh kuarkan utk byr monthly installment..

tiga lalat said...

Penting untuk pastikan semua dokumen ada. Bagi salinan dokumen seperti S&P, title dan bank punya loan offer letter, benda ni perlu disahkan. Dokumen tak diterima kalau tak disahkan.

Bagi yang nak buat pengeluaran lebih daripada setahun tarikh S&P, mesti sertakan penyata loan terkini daripada bank.

Sebaik2nye gi la kaunter kwsp berdekatan anda. ;p

Masy said...

en me,
oraitt.. noted! mekasih en me!